Husqvarna NORDEN 901, som för första gången visades upp under den internationella motorcykelmässan EICMA i Italien, fick ett varmt välkomnande från deltagande motorcykelfans och motorcykelmedia. Nu har Husqvarna Motorcycles lanserat ett gäng filmer där du kan se mer av den nya äventyrsmaskinen.

Husqvarna NORDEN 901 är skapt som en äventyrsmotorcykel och är en dynamisk, tvåcylindrig motorcykel med avancerad körergonomi och hög prestanda. Den har distinkt, modern design och ska erbjuda häftig prestanda såväl på landsvägen som offroad.  

Norden 901 är baserad på KTM 890 Adventure, och delar samma motor, fjädring, hjul och bensintank, där ett antal komponenter finjusterats för att ge Norden 901 en egen karaktär. Husqvarna har sedan skapat en helt egen retro-look med sin karaktäristiska runda strålkastare. På plats finner vi även en två-delad TFT-instrumentering. 

Målet är att modellen ska ha klassledande smidighet och kraftleverans. NORDEN 901 ska lämpa sig perfekt för såväl vardagspendlande, långväga äventyr och allt däremellan.

Exakt lanseringsdatum för modellen är i skrivande stund okänt för oss, men det mesta pekar mot att den kommer att finnas ute på vägarna under våren 2022. 

TEKNISKA Höjdpunkter – Husqvarna Norden 901

=> Smal och lätt äventyrsmotorcykel

• 889,5 cm3 parallelltwin speciellt anpassad för äventyrsbruk

=> Perfekt balans mellan offroadprestanda och touringförmåga

• 21 "framhjul, 18" bak => Bekväm ergonomi och smidig hantering

=> WP-fjädringskomponenter