MV Agusta har presenterat en ny version av sin extrema nakenmodell Rush. Modellen kommer endast att tillverkas i en begränsad upplaga om 300 enheter. 

För 2021 får Rush ett antal uppdateringar som ska göra motorcykeln ännu sportigare men också säkrare att köra ute på vägarna. Modellen levereras tillsammans med ett lika exklusivt kit för att ytterligare höja dess prestanda och estetik.

Radfyran på 998cm3, med sina 16 radiella titan-ventiler och vevstakar av titan, har en uppgiven toppeffekt på 208 hästkrafter (212hk med Racing Kit), som borgar för en toppfart på över 300 kilometer i timmen. Motorn har även fått nya kamprofiler, som ska optimera vridmoments-kurvan.  Motorcykeln uppges väga 186kg, kommer med fullt justerbar elektronisk Öhlins-fjädring fram och bak (inklusive elektronisk Öhlins-styrdämpare). Andra godsaker är en ny sadel med Alcantara-klädsel. Elektronik-paketet innehåller bland kurv-ABS, 5.5-tums TFT-färg-instrumentering med integrerad GPS-navigator, Mobisat Tracker, GPS och Bluetooth, My Ride App, komplett LED-belysning, Front Lift Control, Launch Control och farthållare.

Den exklusiva motorcykeln levereras med ett unikt ägarbevis tillsammans med ett dedikerat racing-kit, som bland annat innehåller ett race-avgassystem, sadelkuts, CNC-tanklock.