Yamaha har presenterat XSR125, där varje detalj är utformad enligt Faster Sons-filosofin som kombinerar tidlös design med modern teknik.

Precis som alla andra modeller i Yamaha Sport Heritage-serien, finns modellen tillgänglig i ett antal färgalternativ som är inspirerade av några av Yamahas legendariska modeller från förr. Bland annat kommer modellen i färgerna Redline, Tech Black och Impact Yellow kombinerade med detaljer som den rundade tanken, den långa plana sadeln och den runda strålkastaren som ger nya XSR125 ett utseende som understryker släktskapet med Faster Sons. Precis som XSR900 och XSR700 hyllar nya XSR125 det för flutna samtidigt som de omfamnar den senaste tekniken, som full LED-belysning och LCD-instrumentering.

XSR125 drivs av en 125cm3 vätskekyld encylindrig EU5-motor med fyra ventiler. Det är samma motor som används hos MT-125 Hyper Naked- och R125 Supersport-modellerna, och erbjuder 11kW som bäst.

En av de viktigaste tekniska funktionerna hos XSR125 är Yamahas VVA-system (Variable Valve Actuation) som gör att motorn producerar extra kraftigt vridmoment redan på låga motorvarvtal. 

Blockmönstrade däck understryker motorcykelns tidlösa utseende. Kombinationen av ett brett 140/70-17 bakdäck och 110/70-17 framdäck tillsammans med lätta 10-ekrade aluminiumhjul garanterar låg ofjädrad vikt.

Chassit har Yamahas avancerade Deltabox-design med dubbla balkar i rak linje från styrhuvudet till svingarmens infästning. XSR125-chassit har en kompakt hjulbas på 1 330 mm och en lättillgänglig sitthöjd på 810 mm. Chassit är utformat för att passa förare i olika storlekar, med upprätt körställning och avslappnad ergonomi. Fram sitter en 37 mm USD-framgaffel.  

Färgerna till XSR125 har ett kraftfullt horisontellt tema som förstärker den tidlösa designen och ger modellen ett stilrent och universellt tilltalande utseende. Tre färger kommer att nnas tillgängliga: Redline (VRSK), Tech Black (MDNM6) och Impact Yellow (CPY). Alla färgerna levereras med färgkoordinerade främre och bakre stänkskydd, dubbla ränder på tanken och logotyper på sidokåporna. 

Svenskt pris för XSR125 2022 är 54.900 kronor.