Redan 48 minuter efter att förbokningen av en av 500 exemplar gått live så var ultraexklusiva KTM 1290 SUPER DUKE RR slutsåld.

KTM: s digitala försäljningsplattform används enbart för utvalda specialutgåva-modeller som ett verktyg för tillverkarens först till kvarn-kampanjer. I det här fallet tilläts kunder att boka en av endast 500 KTM 1290 SUPER DUKE RR-enheter.

Kunderna kunde också extrakitta sin KTM 1290 SUPER DUKE RR med ett Akrapovic EVO-system helt i titan, där ett överraskande antal köpare kryssade för det alternativet.

KTM 1290 SUPER DUKE RR är baserad på den väldigt framgångsrika KTM 1290 SUPER DUKE R men tar den vidare med 90 procent banfokus. Med en otrolig reservdels och tillbehörslista som sträcker sig från exklusiva WP Pro Components-fjädringskomponenter, kolfiberdelar och det mest kompletta banorienterade elektronikpaketet som någonsin har monterats på en KTM, är ”RR” KTM: s mest READY TO RACE-motorcykel någonsin.

2021 års KTM 1290 SUPER DUKE RR anges även ha ett 1:1-förhållande mellan effekt och vikt, vilket ger 180 hk och en vikt på 180 kg, med samma sfärgschema inspirerat av KTM 1290 SUPER DUKE R PROTOTYPE.

Som en slags tröst, och andra-chans, har KTM skapat en online-väntelista som gör det möjligt för intresserade köpare att få tag på en KTM 1290 SUPER DUKE RR om någon tidigare reservation skulle bli avbokad.

LÄNK TILL ONLINE-VÄNTELISTAN