Triumph har presenterat sitt senaste tillskott till sitt omfattande modellutbud, nya 660-kubikaren med det anrika namnet Trident.

Tridents 660cm3 trippelmotor, givetvis Euro5-anpassad, har utvecklats bara för Trident (med 65 helt nya komponenter). Fokus ligger på mycket vridmoment på botten och mellanregistret, men också med gott om toppeffekt.

Trident uppges toppa med 81hk vid 10 250 varv/minut och max 64 Nm vridmoment vid 6 250 varv/minut. Ännu mer relevant är dock att du får över 90% av dess maximala vridmoment över nästan hela varvtalsområdet. 

Trident har utformats för att erbjuda en riktigt smidig, sportig och självförtroendeingivande körning. När vi synar specifikationerna finner vi en Showa upp-och-ner-vänd framgaffel (120mm fjädringsväg), Showa stötdämpare med justerbar fjäderförspänning och separat länkage (133.5mm fjädringsväg), Nissin-bromsar med dubbla tvåkolvsok och 310mm-skivor fram, 255mm skiva och enkolvsok bak, och Michelin road 5-däck. Trident har också ett helt nytt chassi med en låg sadelhöjd på 805 mm, och en angiven fulltankad vikt på 189 kg.

Ramen är en stålrörskonstruktion, styret av aluminum och hjulen av 17-tums alu-modell. Bensintanken rymmer 14 liter.

Trident 660 kommer även med sex-stegad växellåda, slir- och assist-koppling (upp-och-ner-quickshifter finns som tillbehör), ride-by-wire, dubbla körlägen - väg (road) och regn (rain), urkopplingsbar antispinn, Växlingsbar dragkraftreglering – integrerat hos respektive körläge. 

Vidare är motorcykeln standardkittad med LED-belysning (fram och bak – och LED-blinkers med automatisk avstängning), ABS och multifunktionell instrumentering med färg-TFT, som är redo för anslutning till MyTriumph-systemet.

För dig som vill ge din Trident en personlig prägel erbjuder Triumph 45 olika tillbehör att utgå från. 

Svenskt pris för nya Trident 660 är 84,900 kronor.

Trident har 16000km serviceintervall. För Europa kommer det att finnas ett kit tillgängligt för att göra Trident till en A2-motorcykel.

Mer om Triumph Trident: https://www.triumphmotorcycles.se/motorcycles/roadsters/trident