För 2021 vrider KTM ytterligare på gasen med lanseringen av maskinerna KTM 890 ADVENTURE R RALLY och KTM 890 ADVENTURE R; ett par nya äventyrsmotorcyklar baserade på nya motorplattformar med mer kraft och vridmoment.

KTM 890 ADVENTURE R RALLY erbjuder en serie komponenter och med design och chassi-inställningar som härrör från Red Bull KTM Factory Racing Rally-teamet. De data som registrerats runt om i världen har analyserats och tillämpats direkt hos KTM 890 ADVENTURE R RALLY.

WP Pro-komponenterna ska garantera fullfjädrande, fullt justerbar fjädring medan kraften från den nya 4-takts, DOHC, Euro5-klara parallelltwinnen får sällskap av en ultralätt Akrapovic ljuddämpare. KTM 890 ADVENTURE R RALLY är en exklusiv, specialiserad motorcykel för hardcore-äventyraren med en rad nischdetaljer som specifika chassigrundinställningar, rallyfotpinnar (bredare, lättare och som rensar sig bättre från exempelvis lera), rak ”endurostukad” sadel, transparent kåpglas och winglets , racinggrafik tillsammans med Quickshifter + och RALLY-körläge som standard.

KTM 890 ADVENTURE R RALLY - MODELLHÖJDPUNKTER

// Begränsad upplaga, 700 enheter [500 INT & 200 US]

// Uppdaterad motor och elektronik

// WP XPLOR Pro fjädring

// Akrapovic-avgassystem (35% lättare än standard)

// Rakt racesadel (med 910 mm höjd)

// RALLY-läge och Quickshifter + ingår

// Anodiserade hjulfälgar för däck med slang

// Transparent kåpglas, winglets, racinggrafik och färger

// Kolfibertankskydd och Rally-fotpinnar

KTM 890 ADVENTURE R spinner vidare på körkänslan hos modellfamiljen KTM 790 ADVENTURE. Den nya motorn genererar 105 hk och 100 Nm vridmoment, det vill säga 10 hk och 12 Nm mer än dess mindre syskon. Vevaxeln har 20% mer roterande massa och den totala effekten av konstruktionen kring kraftverket uppges innebära stabilare och mer konsekvent effekt, märkbar på låga varvtal. Den extra massan innebär också ökad kurvstabilitet, i synnerhet vid lite gasfriskare körning. Fullt justerbar WP XPLOR-fjädring, moderniserad ABS-programvara och nya antispinn-algoritmer är bara tre aspekter som formar KTM 890 ADVENTURE R som företagets raffinerade definition av en spännande ”allrounder”.

KTM 890 ADVENTURE R - MODELLHÖJDPUNKTER

// Ny 889cm3 motor med ytterligare 90cm3 slagvolym

// Motor med 20% mer roterande massa (Euro5)

// Mer effekt med 105 hk @ 8 000 rpm

// Extra vridmoment med 100 Nm @ 6500 rpm

// Förstärkt koppling

// Förbättrad ABS- och antispinn

// Omarbetad växellåda för snabbare växling

// Uppdaterad Quickshifter + (valfritt)

// Ny styrbrytare för Cruise Control-funktion

// Chassiuppgraderingar med styraxel i aluminium och lättare bakram

// Omarbetade fram- och bakbromsar

// Nya grundinställningar för fjädringen

Joachim Sauer, KTM Product Manager Travel: ”Vi har tur på minst två sätt med presentationen av våra nya KTM 890 ADVENTURE R RALLY- och R-modeller. För det första att kunna räkna med de höga standarderna och det utmärkta samarbetet med vårt Rally-team med sina många titlar. Det är väldigt coolt att kunna dra nytta av deras arbete och komponenter och använda det direkt hos våra produktionshojar. För det andra är vi glada över det faktum att vi erbjuder en ny körupplevelse. Den ökade prestandan utöver den extra roterande massan förvandlar verkligen känslan på låga varvtal, där de nya motorcyklarna nu är ännu stabilare och effektivare för långa resor. Jag är ganska säker på att KTM ADVENTURE-förare kommer att känna skillnaden så snart de kommer upp i sadeln för någon form av köräventyr. ”

Den exklusiva KTM 890 ADVENTURE R RALLY finns i begränsad upplaga och kan förbeställas på ktm.se.

KTM 890 ADVENTURE R kommer att anlända till KTM-auktoriserade återförsäljare från och med november 2020 och framåt. För mer info besök www.ktm.se.