MV AGUSTA presenterar ROSSO-modeller

MV Agusta har presenterat "Rosso Range" som ska erbjuda modern teknik, kvalitet och prestanda till ett konkurrenskraftigt pris. Dedikerad till de många MV Agusta-fansen, Rosso Range, som består av tre modeller (Dragster 800, Brutale 800 och Turismo Veloce 800), är MV Agustas senaste instegsmodeller till världen av italienska trecylindriga motorcyklar.

Den första detaljen hos Rosso Range är, som namnet antyder, färgen. Den röda basen, alternerad med en elegant svart finish. Denna kombination, reserverad för de tre modellerna i detta sortiment, är det enda tillgängliga alternativet. 

Det reducerade slutpriset är möjligt tack vare effektiva tillverkningsprocesser, samtidigt som MV Agusta uppger att deras produktkvalitetsnivåer bibehålls. Skillnaderna jämfört med standarduppsättningen är minimal. Den mest uppenbara detaljerna på Brutale och Dragster är hjulkonstruktionen, som är desamma som standardmodellerna men utan ytfräsning på ekerprofilerna. Instrumentering och reglage är identiska med standardversionerna, liksom all avancerad elektronik, inklusive startspärr.

Hela ”Rosso Range” har en tre-cylindrig 798 cm3-radmotor med en maximal effekt på 110 hk (81 kW) vid 11500 rpm och ett maximalt vridmoment på 83 Nm (8,5 kgm) vid 7600 rpm. Förutom kompakt design och låg vikt har de motroterande vevaxel och växellåda av kassettmodell.

Motorhantering kontrolleras av MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System), som styr tre bränsleinsprutare och erbjuder tre förinställda motorinställningar (Sport, Race, Rain) liksom den föraranpassade inställningen. MV EAS 2.1 representerar den senaste versionen av Up & Down assistanssystemet. Turismo Veloce har också en IMU-plattform.

Chassit består av en fackverksram av stålrör med sidoplattor av aluminium, enkelsidig svingarm och justerbar fjädring. Brembo- och Nissin-bromssystem är också utrustat med Bosch 9 Plus ABS med RLM (Rear wheel Lift-Up Mitigation). Dragsters däck är i dimensionerna 120/70 och 200/55, med 3,50 ”respektive 6,00” hjul. Samma typ av hjul gäller för Turismo Veloce, men här med 120/70 och 190/55-däck, medan Brutale kommer kittad med 3,50"fram- och 5,50" bakhjul och 120/70 och 180/55 däck.