Ducati Panigale 25° Anniversario 916

2019 markerar ett kvarts århundrade sedan Ducati 916, designad av Massimo Tamburini, kom till världen, och snabbt blev en ikon för Ducati och modern motorcykelracing. För att fira modellens framgångar har Ducati presenterat Panigale V4 25 ° Anniversario 916, som finns tillgänglig i en begränsad utgåva om 500 numrerade exemplar.

Modellen kommer med öppen kolfiberkopplingskåpa, specialanpassad 25° Anniversario 916-dekor utvecklad i samarbete med Aldo Drudi, Marchesini Racing smidda magnesiumhjul, Akrapovic titanljuddämpare och en hel hög med kolfiber- och maskinfrästa aluminiumdelar.

 

Panigale V4 25 ° Anniversario 916 kommer även med Ducati Quick Shift EVO 2, optimerad för aggressiva växelbyten, Ducati Traction Control EVO 2, härrörande från Ducati Desmosedici GP18, vilket förbättrar krafthanteringen.

Ducati 916 var inte bara en bra motorcykel, den vann också mängder av Superbike-världsmästerskap: 916 SBK var en kraft att räkna med även när den debuterade och de följande åren sågs modellen vinna 120 VM-race, 8 konstruktörstitlar och 6 förartitlar, fyra av dem med engelsmannen 'King' Carl Fogarty. Ännu idag förblir den engelska raceföraren och 916 det mest framgångsrika "paret" i Ducati SBK-historien.