Norton presenterar 650 Superlight

Norton Motorcycles har presenterat 650 Superlight, en ny sporthoj som är baserad på företagets flaggskepp V4 superbike.

Superlight, den nya supersporthojen har liknande linjer och samma höga uppmärksamhet på detaljer som företagets 200hk+-maskin, men i det här fallet handlar det om en parallelltwin som maxar 105 hästkrafter vid 12500 varv/minut och erbjuder maximalt 75 Newtonmeter vridmoment.

Modellen är vidare fulladdad med en salig massa godis: Öhlinsfjädring, antispinn, wheeliekontroll och launch-controll samt en sexaxlig IMU. Det kommer också att finnas tre körlägen att välja mellan; Väg, Sport och Pro-Race, tillsammans med en quickshifter och auto-blipper för i stort sett sömlösa upp- och nerväxlingar. Instrumenteringen utgörs av en sjutums HD-färgskärm.

Motorn fungerar som en bärande enhet i ett dubbelrörchassi, som erbjuder justerbar svingarmsvängning och styrvinkel. I båda ändar finner vi fullt justerbar Öhlins-fjädring, i kombination med 17-tums BST-kolfiberhjul. En Öhlins styrdämpare ska även minska risken för allt för häftigt styrfladder.

Fram sitter dubbla 330mm flytande Brembo-skivor, komplett med Brembo M50 radiella bromsok och ABS. Hela paketet är sedan förpackat i en uppsättning aerodynamiska kolfiberkåpor, tillsammans med en 18-liters bränsletank av kolfiber, förstärkt med Kevlar, som monterats under sadeln.

Ett komplett titan-avgassystem kommer att finnas som tillval, vilket uppges spara 6kg och ge ytterligare 6 hästkrafter extra.

Torrvikten uppges till 158kg, och prislappen i Storbritannien ser ut att handla precis under 20.000 (engelska pund)-strecket.