Zero Motorcycles lanserar 2019 års elmotorcyklar

Inför 2019 gör Zero en designmässig uppdatering över hela modellprogrammet, bland annat av batterihanteringssystemet som nu får automatiska underhållsfunktioner.

Förra årets stora nyhet – snabbladdaren Charge Tank på 6 kW – som bara kunde fabriksmonteras hos 2018 års modeller, kommer nu även att kunna eftermonteras i såväl 2019 års som i äldre modeller. Och det ökar förstås även andrahandsvärdet på de Zero som saknar den smarta snabbladdaren som kan anpassas efter tillgången på ström och användas både vid laddstolpar och i eluttag hemma. 

Till 2019 får alla Zero en ny batterioptimeringsfunktion som även kan anpassa batteriet för långtidslagring. Ställer du in elmotorcykeln med 100 % eller 0 % laddning ska optimeringsfunktionen efter ett tag att börja ladda eller tappa ur batteriet för att nå den nivå som är mest optimal för långtidsförvaring.

Optimeringsfunktionen som även gör en mängd andra saker för att hålla batteriet i bästa skick kommer dessutom att omfatta tidigare Zero-modeller oavsett batteristorlek och årsmodell.

– Med denna lansering visar Zero att man ligger långt före andra elmotorcykeltillverkare och har nått en mognad där man även ger tidigare årsmodeller tillgång till årets nyheter. Snabbladdaren kan nu eftermonteras även från 2015 års modeller och framåt och den nya batterihanteringsfunktionen är en uppdatering som de flesta dessutom kan lägga till själva med hjälp av Zeros mobilapp, säger Petter Hammarbäck som importerar och säljer Zero på Mickes Motor i Växjö.

Om Zero Motorcycles

Zero Motorcycles startades av en skara motorcykeltokiga teknik-, IT- och elkonstruktörer i ett garage i Santa Cruz i Kalifornien. Företaget lanserade sin första helelektriska prototyp till elmotorcykel redan år 2006 och lanserade sin första kommersiella elmotorcykel 2007.

2009 lanserades Zeros första gatlegala motorcykel och 2015 lanserades Zeros andra generation elmotorcyklar. Idag är Zero det märke som säljer flest elmotorcyklar i världen. I Sverige säljs Zeros elmotorcyklar av Mickes Motor i Växjö och MC-Konsult i Lidköping. 

Mer om Zeros 2019 års modeller på: http://mickesmotor.se/mc/zero/