Honda Neo Sports Café Concept

Under onsdagen presenterade Honda sitt senaste Neo Sports Café-koncept. Honda har inte släppt detaljer om det nya CB650F-baserade konceptet.

Motorn ser ut att vara CB650F:ans 649cm3 radfyra. Även konceptets ram ser ut att likna ramen hos CB650F, men där bakramen har en något högre fästpunkt. Dessutom är bakpartiet kortare än CB650Fs motsvarighet, och med en smalare enkelsadel. Fotpinnarna sitter längre tillbaka och något högre, vilket ger mer utrymme för de staplade dubbla ljuddämparna. Bränsletanken har en mycket liknande profil men där knäskärningarna har en annan form.

Framsidan sitter en upp-och-ner-vänd framgaffel med radiellt monterade bromsok. Strålkastaren utgörs av en betydligt mindre LED-enhet, med ett runt hästskoformat ljus som omger två horisontella ljus som liknar det hos CB1000R.

Svingarmen ser ut som om den är hämtad rakt av från CB650F, men med ett nytt, mer slimmat kedjeskydd. Stötdämparen ser även den ut av vara hämtat från CB650F.

Nu ser vi fram mot att få se en serieproducerad version på årets internationella motorcykelmässa EICMA, som äger rum i Italien under början av November.