KTM 790 Duke provkörd - första intrycket

Johan Ahlberg har precis provkört nya KTM 790 Duke på ringlande bergsvägar, på bana och där körningen även toppades med ett mediarace i "Gymkhana"-stil.

Med facit på hand vet jag nu att KTM 790 Duke är en synnerligen smidig och lättkörd nakenmodell, som inbjuder till aktiv körning på välkurvade småvägar. Trots dess tämligen slimmade format är ändå körställningen rymlig för min 183 centimeter långa kropp. Dock ska vi ha i beaktande att körningen i stort sett uteslutande var av det sportigare slaget där det sällan handlade om att sitta rakt upp och bara köra. Här var det ständiga byten från vänster till höger med häftiga nedlägg som gällde mest hela tiden, och där svarade 790 Duke upp till mina högst ställda förväntningar.

KTM-bromsarna funkar också bra för landsvägskörning, där modellen hör hemma, men  och även gott för mina varv på den tajta banan. Likaså är fjädringen en fast och bra, men där jag saknar justeringsmöjligheter. Gissar att det kommer på R-modellen, tillsammans med en orange ram och häftigare bromsar. Hursomhelst. en trevlig och rolig maskin, där motorn helt klart levererar bra med prestanda och som tillsammans med chassit ger en rolig och trevli helhet. Mer om nya KTM 790 Duke i det kommande reportaget här på Fastbikes.se...