Wunderlich BMW R 1600 C Concept

Tyskbaserade motorcykel-tillbehörsföretaget Wunderlich kunde inte vänta längre på att BMW skulle komma med en efterträdare till glidaren R 1200 C, så företaget bad sin designer, Nicolas Petit, att göra sitt bästa och föreställa sig hur en sådan modell skulle kunna se ut.

Med inspiration från ett äldre projekt - Speed ​​Cruiser – skapade han detta koncept som döpts till R 1600 C Vision; en sann power cruiser som ser minst lika elegant ut som den är muskulös.

Som namnet antyder kommer kraften från en 1600-kubiks boxermotor som borde vara tillräckligt för både cruising och spännande körning. Det främre partiet följer R 1200 C:s arv och kommer med Telelever-fjädring och en rund strålkastare.

Bränsletankens profil är smal och vackert formad för att förenas med den modernt skulpterade bruna sadeln. Inspirerad av R nineTs delade bakram, kommer R 1600 C Vision också med en avtagbar passagerarsadel. Den kan också fällas uppåt för att skapa ett ryggstöd åt föraren, precis som det var på originalet R 1200 C.

I sann BMW-anda överförs motorkraften till bakhjulet via en kardanaxel, medan stoppkraften säkerställs av tre bromsskivor (två fram och en bak) ihop med Brembo-bromsok. De dubbla ljuddämparna sitter monterade på ena sidan medan en uppsättning trådekrade fälgar bidrar ytterligare till motorcykelns balla utseende.