Harley-Davidson presenterar nya Softail-modeller och touringmodeller för 2018

I pressmeddelandet från Harley-Davidson kan vi läsa att företaget introducerar det mest kraftfulla sortimentet av custom touringmotorcyklar, som företaget någonsin producerat. Bland annat kommer åtta helt nya Softail-modeller redo för 2018, tillsammans med fem nya touringmotorcyklar. 

”Mer kraft, komfort och lättare manövrering för Harley-Davidsons touringsortiment, med nya CVO Street Glide, CVO Road Glide och CVO Limited i spetsen. En mer svarttonad stil för Street Glide Special och Road Glide Special.” står att läsa i pressmeddelandet från Harley-Davidson. 

I stora drag handlar det om:

• Tre nya Custom Vehicle Operations (CVO) touringmotorcyklar i en begränsad upplaga

• Med kraft från Harley-Davidson Milwaukee-Eight 117, standardmotorn med den största slagvolymen någonsin. Med 1923cc Milwaukee-Eight-motorn levereras ett vrid på 166Nm.

• Alla CVO:s har ett Infotainment System, med en integrerad kommunikationsteknologi och handsfreestöd. 

• Svarttonade detaljer för Street Glide® Special och Road Glide® Special.  

 

Åtta helt nya Softail-modeller redo för 2018, som kombinerar Dyna-seriens prestanda med Softail-seriens customlook..

• Alla med en styvare, lättare stålram med svingarm och högprestandafjädring fram och bak. 

• Utrustade med den nya Milwaukee-Eight 107- eller 114-motorn.

• Autentisk stil och modern design i kombination ger en unik och häftig look. 

Inom ramen för det största produktutvecklingsprojektet i företagets historia, har dessa nya motorcyklar (Softail) designats med vad som sägs vara en styvare och betydligt lättare ram, byggd för att klara ett högre vrid med det invändiga motbalans-systemet i de nya Milwaukee-Eight 107 och 114-motorerna. Dessutom har modellerna fått ny uppdaterad fjädring som sägs göra 2018 års Softailmodeller snabbare, lättare och enklare att manövrera än tidigare Big Twin cruisers.