KGK har förvärvat Honda MC Svenska AB som erbjuder MC och ATV samt tillbehör. Sedan tidigare har KGK bland annat Suzuki, GasGas och Quadro i sin företagsportfölj.

 Förvärvet är en del i KGK:s strategi för tillväxt och kommer ytterligare att stärka företagets varumärkesportfölj inom motorsegmentet.

Klas Östlund, vd KGK Motor betonar hur viktigt det är att som distributör hitta starka samarbetspartners: ”Vi söker efter varumärken som höjer värdet och förstår vår kompetens gällande våra säljkanaler och där vi kan hitta möjligheter med vår företagsstruktur”.

Honda MC kommer in i ett tungt stall

Sedan tidigare har KGK varumärken som Suzuki, Quadro, Gas Gas, Hisun, Arctic Cat, Access, Motorcycle art, Torqeedo, Capelli, AMT, Suzumar och Arronet. Med Honda får nu KGK ytterligare ett starkt motormärke för MC och ATV.

De nya återförsäljarna får tillgång till KGK:s alla fördelar

I och med affären med Honda MC stärker vi oss som distributör mot återförsäljarledet. Honda tillför ett antal nya kompetenser som kommer att bidra till att stärka vårt erbjudande. Likväl som KGK tillhandahåller kompetenser inom kärnverksamheten som etablerad distributör. 

-Nu får vi de ekonomiska muskler och de stödfunktioner vi behöver för att fortsätta att utvecklas och växa på marknaden, helt enligt de strategier som ligger framöver, kommenterar Lotta Jegenstam, vd och marknadschef Honda MC Svenska AB.