Så här inför stundande semestertider kommer här ett litet nostalgitips för den som vill förgylla t.ex. husvagnssemestern med att åka tvåhjuligt på campingområdet för att tillfälligt stilla MC begäret. För att inte någon i övriga familjen ska märka något går den säkert utmärkt att gömma bland övrigt bagage. Enda problemet är att de inte tillverkas längre.

Honda Motocompo är en liten hopfällbar scooter som Honda tillverkade och sålde under tidigt 80-tal (1981-1983). Motorn är en 49 kubiks luftkyld tvåtaktare på 2.5 hk. Den väger ca 45kg och tanken rymmer 2.2 liter.

Motocompon introducerades som en "Trunk Bike" som skulle passa inuti småbilarna Honda Today och Honda City. Det var förövrigt Cityns bagageutrymme som Motocompon utvecklades efter. Styre, sadel and fotpinnar fälls ihop inuti scooterns rektangulära plasthölje och förvandlas då till en praktisk låda med måtten 1185 mm × 240 mm x 540 mm. Honda räknade med att sälja 10,000 Motocompos per månad. Men efter att enbart ha sålts i lite drygt 53,000 exemplar lades produktionen ner 1983.