Nyligen hade filmen Oblivion premiär på världens biografer. I filmen ses Tom Cruise köra omkring med motorcykel i hjälterollen att rädda jorden från undergång. Motorcykeln som Tom kör med i filmen Obilvion är i grunden en Honda CRF450X, som designades och byggdes av GLORY Motor i Glendale, Kalifornien. Här kan du se och läsa mer om motorcykeln...

Riktlinjerna för bygget var att motorcykeln skulle se ut på ett visst sätt, men samtidigt fungera som en fullfjädrad motorcykel. Tom Cruise deltog i arbetet för att den skulle passa honom som förare. I den här filmen får vi se lite mer av motorcykeln och ett och annan sekvens där Tom, som personligen utför i stort sett samtliga stunts personligen, hoppar med motorcykeln framför kamerorna.

Under sex veckors tid skapade Glory Motor tre i stort sett identiska motorcyklar, två med enkelsadel, och en med passagerarutrymme för den sekvens där Jack och Julia ses komma åkandes tillsammans. För ändamålet valdes en Honda CRF450X, eftersom motorn och motorcykeln lämpar sig för alla former av terräng - även för körning i den svarta sanden på Island - och fungerar som en pålitlig arbetshäst.

Den vita film-motorcykelns kolfiberhjul skapade i Sydafrika hos BlackStone Tek, och motorcykeln anpassades för att lämpa sig bra för olika former av specifika hopp som Cruise skulle krävas utföra. Motorcykeln anpassades för att mäkta med 50-metershopp och klara av en toppfart på närmare 200 kilometer i timmen.