Vid årets Concorso d'Eleganza Villa d'Este bjöd BMW-gruppen på en titt in i framtiden med hur en spännande ny Adventure Sport-modell kan komma att se ut: BMW Motorrad Concept 9cento ska enligt BMW Motorrad kombinera känslor och prestanda med äventyrlig anda, smidighet och körglädje för att skapa den perfekta sporttouringmotorcykeln. Här kan du läsa mer och se bild och film på den häftiga maskinen.

Motorn är en parallelltwin, medan belysningen är av LED-modell. Fjädringen är utformad för att vara idealisk för touring. En lång fjädringsväg ger körkomfort. Samtidigt ger kåpglaset och kåpan ett bra vind- och väderskydd. De ergonomiska utformade reglage och relativt låg upprätt körställning är ytterligare två nyckelfaktorer som bidrar till körglädje över långa avstånd.

Chassit hos BMW Motorrad Concept 9cento är förstärkt med ”CFRP fleece”: vilket inte bara ska minska motorcykelns totala vikt utan förbinder även den designen hos fronten med bakramen av aluminium.

En spännande lösning är sidoväskorna, som sitter fast med en elektromagnet under sadeln, vilket gör det enkelt att fästa och ta loss dessa. Respektive sidoväska är dessutom kittad med en kombinerad sadeldyna, så med väskorna på plats, har du en behaglig passagerarsadel för din passagerare. Utan väskorna monterade får hojen ett slimmat stuk.