När British Superbike gästade böljande Cadwell Park 27-29 augusti kraschade Filip under måndagens andra heat men klarade sig oskadd. En del av årets tävlingar körs under så kallade "bank holidays", röda dagar då landets befolkning är lediga.

-Jag gjorde en bra start i det andra heatet och tog direkt några placeringar. In i första kurvan tog jag yttern och plockade några platser till. Howie Mainwaring-Smart fick slå av plötsligt och gick utåt och jag hade ingenstans att ta vägen utan körde in i bakhjulet på honom, säger Filip Backlund efter en krasch i runt 150 km/h.

-Det är inte bra när utrymmet tar slut på någon bana men på en så trång bana som Cadwell Park är det svårare att rädda upp en sådan situation. Det är sånt som händer och jag klarade mig undan oskadd, Howie däremot bröt ett nyckelben vilket jag är ledsen för men sådana här olyckor händer ibland och är en del av sporten, kommenterar Filip Backlund.

 

Sedan kraschen på Brands Hatch var Filip "mör" i kroppen och hade rejält ont efter lördagens träningar. Han blev väl omhändertagen av sjukgymnasterna och kunde ladda om till söndagen då han kvalade in på en 24:e plats.

 

-Race ett kändes faktiskt bra. Jag kom in bra i racet och nästan alla mina racevarv var snabbare än kvalvarvet. Jag körde upp mig till en 18:e plats och var grymt taggad inför heat två, det var synd på kraschen då jag tror att jag hade kunnat ta poäng men nu blickar vi framåt mot Oulton Park och tar nya tag, säger Filip Backlund.

 

Fyra tävlingshelger återstår av 2016 års BSB-säsong och härnäst bär det av mot Oulton Park 9-11 september.