Filip Backlund siktar på en bra helg på Cadwell Park, med en stor fanskara från Sverige som kommer och stöttar honom under tävlingen.

Den åttonde deltävlingen av BSB (British Superbike) körs under helgens, och ser ut att bjudas på varmt och fint väder, med en chans till lite moln. Filip har en rad av anledningar att få till två bra lopp runt den 4,3km långa banan i Lincolnshire.

Filip säger: ”Under tisdagen 23 augusti så hade vi den Svenska Köttbullens dag, så självklart följde vi upp detta med hemmalagade köttbullar för att förbereda mig inför helgen, så jag hoppas att denna ’specialdiet’ fungerar! Denna helg är också lite speciell då min far Jan, tillsammans med 17 andra svenskar, kommer över och hejar fram mig. Så dem möter upp mig och min flickvän Lindha tillsammans med vår katt Felicia nu till helgen. Britterna kommer att se många Svenska flaggor vevas under helgen!”

Efter Filips tunga omkullkörning under första loppet på Brands Hatch för tre veckor sedan, som satte ett abrupt slut på helgen, har han har varit sysselsatt. Måndagen direkt efter Brands Hatch flög Filip flög hem till Sverige för att genomföra årets sista event av Filip Backlund Trackdays, han passade även på att medverka på ett sponsorevent tillsammans med Hello Sweden innan Filip flög tillbaka till England i mitten av förra veckan, för att kunna förbereda sig inför den åttonde tävlingshelgen av BSB (British Superbike).

Filip säger: ”Jag har faktiskt också hunnit med lite ledighet och passat på att tillbringa lite tid med min flickvän Lindha, vi besökte även IKEA för att införskaffa lite nya saker till hemmet men också för att få oss en touch av Sverige. Jag har också blivit mer och mer exalterad inför den kommande helgen med ett tre veckors mellanrum. Fysiskt så har jag tillsammans med mitt fysteam jobbat hårt med att få mig i så pass bra form som möjligt. Cadwell Park är en underbar bana och så otroligt annorlunda alla andra banor jag har varit på. Den är lite som när jag besökte Brands Hatch första gången, ’ska vi verkligen köra här’. Det är inte den bästa banan på kalendern men det är en bana som jag kommer att komma ihåg för resten av mitt liv. Varför? Den är så annorlunda mot alla andra banor, den har ”The Mountain” där du hoppar ett antal meter med en racinghoj, den har snabba kurvpartier samtidigt som den har jättesmå tajta tekniska partier. Absolut bästa kurvan på banan är den sista, Barn, får du till den så kan du ha en sådan enorm fart igen och sedan när du laddar på med gas ut på start och målrakan med en 240 hästars Superbikehoj, då skjuter det iväg bra!”

Med Filips svenska och brittiska fans på plats denna helgen – samtidigt som han laddat upp med sina superköttbullar – är poängplatser vad Filip satsar på.

-Min plan är att bygga upp mitt racetempo under hela helgen. Jag har jobbat hårt med mina förberedelser och min attityd inför Cadwell Park-helgen så nu vill jag bara komma ut där och betala tillbaka till mitt team och fans med två bra poängplatser, säger Filip.

 

Du kan följa Filip’s framfart under helgen på hans sociala medier:

Facebook: @filipbacklund14

Twitter: @filip_backlund

Instagram: @filipbacklund14

Youtube: Filip Backlund