I helgen avgörs årets fjärde deltävling i roadracing-SM, Brith Memorial på Falkenbergs Motorbana, och i mästerskapets allra tyngsta klass, Superbike, kommer VEIDEC Racings Lukas Bäckström göra allt för att stärka sitt grepp om SM-guldet. Efter tre raka segrar toppar Lukas tabellen med tretton poäng före närmaste konkurrent.

– Det är ingen jättestor lucka men jag känner mig ganska lugn ändå. Falkenberg är en bana jag gillar och har kört fort på innan, det var där jag tog min första pallplats någonsin, säger Lukas.

Lukas formkurva har pekat stadigt uppåt. Han inledde säsongen med en tredjeplats, sedan blev det två andraplatser innan de tre segrarna trillade in.

– Jag går för seger i årets fyra avslutande heat, det är det enda som gäller för mig, säger Lukas som inte har några tankar på att slå av på farten.

Hemligheten bakom framgångarna är att teamet har lärt sig motorcykeln och till helgens tävlingar i Falkenberg kommer Lukas och hans VEIDEC Racing Team väl förberedda efter sommaruppehållet.

– Vi har gått igenom hojen ordentligt, men vi låter grundinställningarna vara som de är. Vi hittade en bra känsla i Karlskoga senast, nu när vi kommer till Falkenberg måste vi hitta lite andra inställningar, men grunden för att åka riktigt fort finns där, säger Lukas.

Missa inte Brith Memorial på Falkenbergs Motorbana den 20-21 augusti – se Lukas Bäckström, Jesper Hubner och Daniel Falemo göra upp i Superbike – roadracingens verkliga tungviktsklass. Missa inte heller Alexander Graff, Mattias Lindberg, Stein Frederic Akre, Andreas Ahlberg och de andra som slåss i toppen av Sveriges tyngsta racingmästerskap, V8 Thunder Cars. Dessutom bjuder VEIDEC Aerobatic Team på en spektakulär uppvisning i luften av konstflygaren Mats Andersson.

Entré lördag respektive söndag den 20-21 augusti - 150:-/dag, fri läktare, barn t.o.m. 15 år fritt i vuxet sällskap. Mer information på Falkenberg MK:s hemsida, www.falkenbergsmk.se.

SM-tabell Superbike

1. Lukas Bäckström 131

2. Daniel Falemo 118

3. Jesper Hubner 103