Den 20-21 augusti är det dags för Brith Memorial på Falkenbergs Motorbana. SM i Roadracing kör tillsammans med SM i V8 Thunder Cars. Lukas Bäckström siktar på att försvara sin ledning i Superbike-SM efter tre raka segrar. Dessutom kommer Mats Andersson från VEIDEC Aerobatic Team bjuda på en flyguppvisning i den högre skolan.

– Jag tänker fortsätta att vinna, någon annan tanke finns inte. Jag gillar banan och vann där förra året med tio sekunders marginal på en långsammare hoj och jag kan ta hem det igen om jag hittar rätt känsla i hojen, säger Lukas Bäckström som har kopplat ett rejält grepp om ledningen i mästerskapet.

Lukas kommer att få stöttning från luften av VEIDEC:s egen konstflygare Mats Andersson som helgen till ära bjuder publiken på en spektakulär flyguppvisning. Planet, en rysk YAK-55, specialbyggd för ändamålet, kommer att pressas till det yttersta i showen.

– Det kommer att bli en fartfylld show i farter upp till 400 km/h framåt och 50 km/h bakåt, med rök och ett häftigt ljud, säger Mats Andersson som kommer att utsätta sig för krafter från 9G positivt till minus 4G under den avancerade flygningen.

Evenemanget den 20-21 augusti har döpts till Brith Memorial för att hedra den bortgångne eldsjälen och funktionären Brith Eklöf. Förutom roadracing blir det tävlingar på fyra hjul också, med Racingserien V8 Thunder Cars.

–      Det känns bra att få hedra en av svensk motorsports funktionärslegender på det här viset. Det ska också bli roligt att få dela arena med V8 Thunder Cars. Publiken brukar gilla kombinationen av bilar och hojar. Jag ser verkligen fram emot den här tävlingen, säger Lukas.

Mer information om Brith Memorial finns att läsa på www.falkenbergsmk.se