Det blev full pott för Veberöds-föraren Lukas Bäckström, VEIDEC Racing, när roadracingens tungviktsklass Superbike gjorde upp på Gelleråsen i helgen. Lukas vann de båda heaten komfortabelt och han har nu gått loss i SM-tabellen med två tävlingar kvar att köra.

 

 

– Det här känns väldigt, väldigt bra. Det har funkat kanonbra hela helgen och teamet har gjort ett jättejobb med att ge mig en perfekt racehoj. Utan dem hade det här aldrig gått, säger Lukas.

Efter att ha testat olika inställningar under fredagen hittade Lukas rätt till kvalet. Med lite hjälp av väderleksförhållandena och en stor dos självförtroende lyckades han sätta en tid i det första kvalpasset som gav honom pole position i båda heaten.

– Det var upptorkande bana men jag var den ende som vågade sig ut på torrdäck mot slutet av kvalet, säger Lukas som tog pole position med en marginal på 4,2 sekunder före tvåan.

I de båda heaten dominerade Lukas efter att ha kört ifrån konkurrenterna på inledningsvarven. Det första heatet vann Lukas med hela 9,6 sekunders marginal till tvåan, i det andra heatet var avståndet mindre men ändå tillräckligt för att han aldrig behövde känna sig hotad.

– Jag körde med stor marginal och behövde inte ta i, säger Lukas. Jag kände redan på uppvärmningen att jag var väldigt mycket snabbare än de andra.

Med två deltävlingar och fyra heat kvar att köra toppar nu Lukas Bäckström SM-tabellen med tretton poäng före Daniel Falemo.

– Det här var min tredje raka seger och jag kommer att försöka vinna resten också, säger Lukas. Men det känns ändå bra att vi har ett stort avstånd till tvåan i tabellen.

Nästa SM-deltävling i Roadracing avgörs den 20-21 augusti på Falkenbergs Motorbana.


Resultat, SM i Roadracing, Superbike – Karlskoga Motorstadion, Gelleråsen 30-31 juli

  1. Lukas Bäckström
  2. Daniel Falemo
  3. Theo Borglund


Race 2

  1. Lukas Bäckström
  2. Jesper Hubner
  3. Daniel Falemo


SM-tabell

  1. Lukas Bäckström 131
  2. Daniel Falemo 118
  3. Jesper Hubner 103