British Superbike-föraren Filip Backlund tog ännu en poäng för sitt team Quattro Plant Cool Kawasaki när årets sjätte deltävling avgjordes på Thruxton.

Filip var nära att ta sig till Q2 (kval 2) men halkade ner på listan när 30 sekunder återstod då andra förare förbättrade sig.

- Vi kvalade bra men när det finns föredetta brittiska mästare runt omkring dig på startplattan och fördetta BSB race-vinnare framför och bakom, så vet du att bredden på detta mästerskap är större än det någonsin varit. I år så kan man se folk vinna race en helg och nästkommande kämpa om poängplats, så tätt är det, säger Filip Backlund.

Stuart Easton kraschade efter nio körda varv i det första heatet och racet stoppades. Omstarten avgjordes över tolv varv och då nya regler förhindrar förarna från att byta till nya däck så tappade förarna som valt den mjukare gummiblandningen (Pirelli SC0) väldigt mycket mot slutet av heatet. Filip som gått för mediumdäcket (SC1) tappade inte lika mycket och krigade sig förbi många förare under heatets slutskede och gick i mål på en 15:e plats.

I det andra heatet blev det en 18:e plats för Filip samtidigt som hans teamkollega Luke Mossey fick med sig en tredje respektive fjärde plats i heaten.

- Jag är lite förbannad på mig själv. Vi visste att jag inte skulle sätta de snabbaste varvtiderna med mediumdäcket men vi visste att vi skulle vara riktigt starka de avslutande fem varven. Tidigare har jag varit en startfantom men nu tappar jag för mycket de första varven. Jag ska prata med min mentala coach och försöka hitta "killer-mode" direkt när lamporna slocknar. Vi har helt klart kapaciteten för att ligga högre upp än 15-18:e plats, säger Filip Backlund.

Till nästa deltävling på Brands Hatch GP 5-7 augusti hoppas Filip nå två topp-tio-placeringar.