Succé för Annie Seel

Förra veckan inleddes Faraorallyt med start i Kairo, Egypten. Efter sju dagar och cirka 300 mil omväg genom Egyptens ökenlandskap skedde målgången i Kario under lördagen. Den franske KTM-föraren David Casteau vann tävlingen. Annie Seel slutade på en imponerande 12:e plats totalt.

David Casteu vann före den Holländaren Frans Verhoeven (KTM 690 Rally). På tredje plats kom italienaren Alessandro Zanotti med sin Aprilia RXV 450.

annie_seel
Annie Seel åkte till Egypten för att ladda inför vinterns Dakar-rally i Sydamerika. Det blev en minst sagt lyckad uppladdning. Efter en strulig inledning med läckande bensintank, soppatorsk och en del annat småstrul höll Annie uppe tempot och efter att som bäst varit 6:a under den femte etappen slutade hon på tolfte plats totalt. Nu väntar Dakar-rallyt där hon fått erbjudande om att vara försteförare i teamet "Meca'System" .


Under fredagen kom beskedet
att Annie Seel hade gjort en tokvurpa och voltat framlänges. Missödet, som kunde fått betydligt större konsekvenser, slutade med mosad instrumentering, snett styre och skadad axel. Annie tog sig snabbt upp på hjulen igen, bet ihop och slutade som tolva för dagen.

podium_moto
Under lördagen gick hon i mål utan några missöden. Började dagen med smärtstillande för axeln. Körningen flöt på bra. Motorn läckte lite olja, men inte så pass att det satte stopp för Annies framfart. Annie rapporterar att hon tycker att det är lite trist att hennes motorcykel inte hänger med de större motorcyklarna när det går som fortast. Efter målgång blev det kram och pusskalas i teamet och tv-intervju och fotosession.

david_casteu_1

Björn Nygren slutade på 58:e plats.