Den näst sista deltävlingen i världsmästerskapet X-Trial 2020, i Wiener Neustadt, Österrike, har ställts in på grund av Coronavirus-utbrottet, vilket innebär att Toni Bou matematiskt har säkrat titeln i mästerskapet. Genom att göra detta säkrar Honda-föraren sin 14:e VM-titel inomhus och 27 VM-titlar totalt (inomhus och utomhus).

Den österrikiska deltävlingen, näst sista deltävlingen av X-Trial-mästerskapet 2020, har ställts in och som en följd av detta har nu Toni Bou, som för närvarande leder tävlingen med 100 poäng - 25 fler än den närmaste andraplacerade rivalen – vunnit X-Trial World Championship-titeln.

Sedan 2007 har Repsol Honda Team-föraren lyckats vinna evenemanget samtliga år. Bragden representerar en fjortonde inomhustitel för Toni Bou och hans 27:e VM-titel totalt, efter att han har vunnit alla fem deltävlingar hittills i årets X-Trial World Championship (La Reunion, Rennes, Budapest, Barcelona och Bilbao).

Toni Bou kommer nu att fira den nyligen erövrade titeln i den sista deltävlingen i världsmästerskapet, som är planerad att köras i Andorra la Vella (Andorra) den 25 april.