Den 3:e augusti genomförs den tredje deltävlingen av Svenska Mästerskapen i Supermoto på Tuvängen Ring, Södertälje. Fler än 20 elitförare står på startlinjen.
Svenska eliten inom Supermoto gör för första gången upp på motorbanan Tuvängen Ring i Södertälje. Det är även första gången SM-serien i Supermoto besöker Stockholmsregionen. Tävlingen är öppen för internationella deltagare och de drygt 20-talet svenska förarna får sällskap av både norska och finska förmågor. I samband med SM-deltävlingen arrangeras även en tävling för klassen Open som blandar blivande stjärnskott och motionärer.
Svenska Mästerskapen i Supermoto består säsongen 2014 av sju deltävlingar som besöker städerna Örebro, Våler i Norge, Södertälje, Linköping, Eskilstuna, Trögstad i Norge och Borås. Besökare på Tuvängen Ring den 3:e augusti får se regerande svenska mästaren Henrik Karlsson (Yamaha) försvara sin titel för femte gången i rad. För närvarande ligger Fredrik ”Biffen” Eriksson (Honda) tvåa och årets comeback på seriens enda tvåtaktare, John Stambeck (KTM), ligger trea.
I Open-klassen kan vi notera att en av årets nykomlingar, Mattias Engbom (Honda), ligger etta i sitt första år i serien och har vunnit de första två deltävlingarna. Fredrik Sterling (KTM) håller andraplaceringen medan Marcus Bäckström (Honda) intar tredjeplaceringen. Ligans yngsta förare på blott 15 år, Oskar Carlsson (Yamaha), jagar pallplats på en fjärde placering och det på seriens enda 250cc.
Mer information om arrangemanget på Tuvängen Ring den 3:e augusti kan läsas på www.tuvangen.se.