Det svenska skinn- och textilföretaget Jofama tillsammans med Sveriges roadracingstjärna Filip Backlund har valt att inleda ett samarbete. Två starka svenska varumärken väljer att satsa gemensamt för att nå den absoluta toppen i världen.

Jofama har sina rötter inom skinn och textil. 1926 startade Jofama AB sin verksamhet i skinnets mecka Malung. Jofama har sedan dess jobbat och tillverkat det mesta inom skinn där deras största fokus och igenkännande alltid har varit hög kvalité och säkerhet. Inom en motorcykelsport där farterna är över 300 km/h krävs just den expertisen. 

Jofama skapar genom samarbetet en plattform till Filip där de gemensamt tar fram och utvecklar Filips racingställ för att det ska hålla den absolut högsta kvalité och säkerhet som går att få.

-Som alltid krävs det att ha rätt människor och företag omkring sig. Jag har alltid vetat att Jofama står för just hög kvalitet och säkerhet, så när detta samarbete kunde genomföras blev jag otroligt glad. Att för min del få vara med i hela processen med att ta fram skyddsutrustningen jag ska åka i, tillsammans med Jofama med all deras erfarenhet känns verkligen roligt, inspirerande och är förstås även en trygghet för mig, säger Filip om det nya samarbetet.

Jofama och Filips vägar har korsats tidigare. Redan 2003 när Filip startade sin karriär inom roadracing var Jofama en av Filips första sponsorer. Att nu, tio år senare hitta tillbaka till varandra och gemensamt satsa för att nå den absoluta världseliten inom sina två olika segment ser vi som en fantastisk saga.
 
-Det är ett privilegium att få vara en del av Filips satsning mot titlar i en sport som ställer otroliga krav på föraren och på skyddsutrustningen. Vi är stolta över att Filip vill ta del av vår erfarenhet inom detta område. Att Filip numera håller till i England ligger väl i linje med vår framgångsrika etablering på den Brittiska marknaden. Vårt samarbete kommer att synas både i markandsföring och olika event, säger Anders Gunnarsson - försäljningsansvarig för MC-produkter.