Toni Bou och Gabriel Marcelli arbetar tillsammans med forskarna från Repsols forskningscenter för att minska utsläppen från sina motorcyklar genom att använda bränslen som kommer från organiskt avfall och släpper ut upp till 90 % mindre netto CO2-utsläpp än konventionella bränslen. Feedbacken från Repsol Honda Trial-teamets förare är nyckeln till utvecklingen av detta bränsle, designat för att bibehålla samma prestanda som traditionellt bränsle och avsevärt minska netto CO2-utsläppen.

Bou och Marcelli har testkört och informerat Repsol om att prestandan var identisk med den för konventionellt bränsle, vilket är en bra grund för att fortsätta avancera i de kommande testerna med målet att få motor-bränslekombinationen att fungera med full kapacitet.

Repsol har ett tydligt engagemang för förnybara bränslen och deras tillämpning som en lösning för att minska koldioxidutsläppen. 2022 har de levererat detta biobränsle till den franska F4-serien och även till Isidre Esteve, som kommer att delta i Dakar-rallyt med ett bränsle tillverkat av 75 % hållbart framställda råvaror. MotoGP-föraren Marc Márquez genomförde också ett test på spanska Jarama-banan för några veckor sedan, med lyckat resultat.

Under första halvåret 2023 kommer Repsol att starta upp den första avancerade biobränslefabriken i Cartagena, Spanien, som kommer att producera 250 000 ton förnybara bränslen från avfallsprodukter. Arbetet vid deras syntetiska bränslefabrik i Bilbao kommer att påbörja produktionen i demonstrationsfasen 2024. Dessa anläggningar spelar en ledande roll i Repsols mål att nå produktionskapacitet på 1,3 miljoner ton förnybara bränslen 2025, och mer än 2 miljoner 2030, med målet noll nettoutsläpp år 2050.