Målsättningen inför årets fjärde deltävling i BSB för Filip Backlund och Quattro Plant Cool Kawasaki var att ta poäng. Filip kände sig stark för första gången sedan nyckelbensoperationen men det fattades en halv sekund per varv runt skottska Knockhill för att nå målet.

- Det är frustrerande när vi inte får ihop det. Speciellt med tanke på hur mycket tid och kraft som jag, sponsorer och teamet lägger ner på detta, säger Filip Backlund som placerade sig utanför poängplats efter det första heatet.

Himlen öppnade upp och regnet öste ner när heat två avgjordes. Tyvärr kraschade Filip Backlund efter en otäck highsider.

- Inget är brutet men jag känner att jag lever. Först tänkte jag att det här blir en fin liten highsider, men när jag insåg att jag fortfarande inte hade landat att det här kommer att göra ont, säger Filip Backlund.

Filips teamkollega Luke Mossey hade en lyckad helg med en pallplats i det första heatet. Teamet har jämfört data mellan förarna och ett av de största prioriteringarna för Quattro Plant Cool Kawasaki är att hjälpa Filip med de problem han upplever.

- Teamet tror väldigt mycket på mig och vi har planerat in en hel del tester där vi ska prova oss fram mellan kommande tävlingar. På vissa områden är jag snabbare än Luke men det är framförallt att jag är så aggressiv med bromsen in i kurvan som gör att tiden mellan avslag och påslag av gasen är för lång. Jag måste vara lite snällare in med bromsen och mer direkt på gasen, säger Filip Backlund som har en testdag inbokad på Mallory Park 5 juli.

Nu börjar en hektisk tid för BSB då det är i princip två veckor mellan resterande deltävlingar denna säsong. Nästa stopp blir Snetterton 8-10 juli