Filip Backlund är revanschsugen men som fortfarande återhämtar sig från sin nyckelbenskada. Backlund har haft tre veckor för att öka sin styrka och kondition efter omkullkörningen i början av april. Han kommer till Brands Hatch med ett fast mål om att ta sina första poäng för säsongen.

Filip Backlund: "Jag känner mig verkligen positivt inför helgen på Brands och med nästan tre veckors vila sedan jag senast tävlade, är min axel och nyckelben mycket bättre, även om jag har fortfarande lite arbete att göra med mina ryggmuskler. Jag ska definitivt vara mer konkurrenskraftiga på Brands än jag var på Oulton Park och jag är säker på att jag kommer att kunna kämpa för några bra platser i helgen." 

Under tre veckor har Filip haft ett intensivt fysprogram för att bygga upp alla sina muskler och återhämta sig så bra som möjligt inför den kommande helgen. Mellan 3-4 olika tränings- och rehab behandlingar per dag har förhoppningsvis gett resultatet för Filip och var han vill vara på Brands Hatch. 

Filip Backlund: "Mängden träning och olika pass jag har gjort är nu långt mer än jag normalt gör när jag är fullt frisk. Jag starta dagen med mitt första pass klockan 6 på morgonen direkt och kör där sedan pass efter pass till klockan 9-10 på natten. Det har varit några riktigt intensiva veckor. Jag ser verkligen fram emot att se vad vi kan åstadkomma på Brands Hatch i helgen." 

Ni kan alla följa all live action under helgen på Filips egna sociala medier, Live TV samt på den officiella brittiska Superbike hemsidan: http://www.britishsuperbike.com