Det var på en regntung bana i Brno som det kom att avgöras. Christoffer Bergman hade kört bra hela helgen och startade på tredje startruta efter ett mycket väl genomfört kval där han bara var 0,6 sek från pole position.

Väl i racet (årets sjätte race i VM-serien) höll Bergmans fina form i sig länge och väl. Stabil körning gjorde att han låg på pallplats under stora delar av loppet. Dock ville det sig inte på de sista varven då Bergman tappade dyrbar tid och gick i mål på en 7:e plats. Racet gav 9 nya mästerskapspoäng och Bergman är just nu 8:a i sammandraget.

Bergman visade återigen under helgen vilken kapacitet han besitter, han har nu placerat sig topp 10 i fyra av de sex körda racen. Läs nedan för att få Christoffers kommentarer om racet.

"Ofta är regn en fördel för mig men idag funkade det tyvärr inte riktigt. Det är synd eftersom jag och teamet haft en, i övrigt, mycket bra helg. Jag är dock nöjd med att återigen vara topp 10. Jag ser redan fram emot racet på Silverstone om två veckor!", sa Christoffer strax efter målgång.