I helgen var det dags för 5:e deltävlingen i Superstock 1000-VM. Varma Aragon skulle vara ett hett test för Christoffer Bergman sas det på förhand.

Temperaturen stod på över 40 grader vid tillfällen under helgen vilket var påfrestande för förarna. Bergman startade som 12:e förare men en miss på första varvet gjorde att Christoffer sjönk genom startfältet ner på en 16:e plats. Därefter gick det bättre för Bergman som sedan gjorde ett mycket bra race och gick till slut i mål på en 9:e plats. Det är Bergmans 3:e topp 10-placering i år.

-Tyvärr gick jag rakt efter långrakan på första varvet, vilket gjorde att jag var nere på 16:e plats. Efter det gick jag riktigt bra hela racet och hade nog varit uppe och nosat på en 5:e plats om det inte vore för missen på första varvet. Jag var med om en liten krasch dagarna innan racet men jag kände inte av någonting under racet som tur var. Nu siktar vi på Brno, kommenterar Christoffer Bergman.

Racet vanns av Bryan Staring från Austrailen, han gick i mål drygt 8 sekunder före Jeremy Guarnoni. Bergmans 9:e plats gav 7 nya mästerskapspoäng och efter halva VM-serien är Bergman på en 8:e plats i totalställningen.

Nästa race körs i Brno 22 juli.