Alexander Lundh körde till sig en tolfe placering i helgens VM-race i Supersport 600 på Brno i Tjeckien. Här kan du läsa mer om det hela...

Alexander Lundh Sveriges ende VM förare i roadracing slutade dagens Supersport 600 VM lopp på GP banan i Brno Tjeckien på en fin 12:e plats. Loppet flaggades av efter 15 av planerade 18 varv, på grund av olja på banan då danske Robbin Harms sprängde sin motor och man blev tvungen att avbryta loppet 3 varv för tidigt.

Cresto Guide Racing Team föraren som visat toppform på fria träningen hade svårt att hålla samma höga tempo under racet.

Asfaltstemperaturen var Alex fiende hela helgen, vid temperaturer under 30 grader fungerade däck och chassi fint tillsammans men när som till racet bantempen steg till 57 grader fungerade setupen betydligt sämre, och cykeln blev svårkörd.

Alex: "Jag har blandade känslor efter dagens lopp, visst en 12:e plats är inte helt kass men jag kan så mycket mer om vi bara får till allting. Från morgon till race när banan blir riktigt varm känns cykeln helt annorlunda att köra och inte alls som jag vill. Detta är något vi måste komma på vad vi ska göra med setupen när det är riktigt varmt för att få däcken att funka bättre."

Tävlingen vanns av Brittiske Gino Rea, före Fabien Foret Frankrike, och Chaz Davies Storbritannien på tredje.

Mästerskapet leds nu av C Davies med 121 poäng. B Parkes och F Foret båda på 85 poäng.

Alex ligger på en 16 e plats med 18 poäng.

Nästa deltävling går på anrika Silverstone om 3 veckor.