Under helgen gästade Suzukiföraren Filip Backlund åter igen Tyskland för att delta i IDM på Sachsenring. Det blev en helg som bjöd på både positiva som negativa saker.

Här följer Filips rapport från racet:

 

Fredag – Friträning

Nu var det äntligen dags för Filip Backlund och teamet att få komma ut på banan Sachsenring. Dom har aldrig tidigare varit här så det var väldigt många nya saker att ta in. Men redan på första fria träningen så körde Filip snabba varvtider.

Till den andra fria träningen så gjorde teamet några små förändringar på chassit som visade sig vara till det bättre, och Filip kunde åka ännu fortare, och var nu endast ungefär en sekund efter topp killarna.

 

Inför det tredje och sista fria träningen så satte teamet på nya däck på Filips motorcykel för att han nu skulle kunna åka ut och börja ta i lite och sätta några snabba varvtider. Tyvärr gjorde Filip ett litet misstag, redan efter tre varv på banans snabbaste parti, och det resulterade i en krasch.

"- Jag är lite ledsen för kraschen, vi missade ett helt träningspass på 40 minuter som var oerhört viktiga minuter för oss, i och med att vi aldrig tidigare har varit här och kört. Men nu är det som det är. Nu gäller det för grabbarna i teamet att börja bygga ihop en ny hoj inför morgon dagens två kval." – säger Filip.

 

Lördag – Kvaldag

Efter fredagens fria träningar, Backlund Racings förare Filip Backlund gjorde en stor krasch på tredje fria träningen, som resulterade i att teamet blev tvungna att bygga ihop en ny hoj inför lördagens två kval.

På första kvalet så kunde Filip bara åka tre varv, innan motorn började krångla och Filip åkte in i depån. Efter ett litet tag så beslutade teamet att börja byta motorn direkt till en annan inför kval nummer två på eftermiddagen.

Dom hann med att byta motorn till det andra kvalet och Filip kunde komma ut på banan och köra några varv. För det andra kvalet så hade teamet valt att göra några små förändringar på chassit och setupen på motorcykeln som tyvärr inte var till det bättre, och Filip kvalade som nummer 17 inför söndagens två race.

 

Söndag – Racedag

Efter söndagens warm up hade Team Backlund Racing höga förhoppningar på bra resultat i dagens två race.

I race 1 gjorde Filip en bra start och kunde åka över mållinjen efter första varvet som 14e man. Filip startade direkt sin väg up i fältet och i slutet av racet så fightides han om 10 platsen med två andra förare, men korsade mållinjen som 12e man.

"- Jag var ganska nöjd med hojen setup på chassit, och jag kunde köra riktigt fort mot slutet av racet vilket kändes väldigt bra. Nu måste vi bara jobba på att få upp tempot ordentligt i början på racet så jag inte tappar så mycket mot toppduon. "

För race nummer två så valde Teamet att inte göra några förändringar på chassit, och bara låte Filip gå ut och göra sitt bästa. Filip gjorde en kanon start från sin 17e start ruta och var efter första varvet uppe på en 12e plats, och fightides direkt om 10e platsen. Efter 5 varv så rödflaggades racet på grund av regn, och en skylt med ”start delayed” blev visad. 20 minuter senare så var det dags för race igen, och Filip gjorde denna gången en ännu bättre start, och var efter första varvet uppe på en 8e. Filip låg länge och fightides om platserna 5-8 med en klunga, men efter nästan halva racet så kunde Filip inte riktigt hålla samma tempo då bak däcket tog slut, men åkte över mållinjen på en fin 8e plats.

"- Det andra racet gick mycket bättre än race ett för mig. Jag gjorde en bra start och kunde direkt vara med grabbarna som fightides om platserna 5-8. Jag kunde hålla tempot som dom under halva racet innan däcket började ge upp, så nu måste vi jobba lite på livslängden i däcken så vi kan fightas ända in i mål. Annars så tycker jag att det var en bra helg för oss, vi gjorde framsteg hela tiden. Nu måste vi komma hem till Sverige igen och göra i ordning hojarna inför nästkommande race i Sverige och Svenska Pro Superbike-serien som körs på Falkenberg 1-2/7. "

"- Jag vill också tacka alla våra partners som är med på denna resa mot världstoppen i roadracing. Ni är alla guld värda. Jag vill också tacka mitt Team, som alltid gör så att hojarna är i topp skick, både på och utanför banan. Tusen tack till er alla! "

Nu laddar vi inför nästa race, och vi hoppas att se så många av er på Falkenberg som möjligt. Desto mer folk som kan vara där och heja fram oss till ytterligare segrar, och dra ifrån mer i mästerskapet, desto roligare.

Många varma hälsningar.

Mvh

Filip Backlund

Team Suzuki Sweden – Teknova – Bilsport & Mc

Backlund Racing