I helgen skapar 25 år gamla Elena Rosell Aragón från Valencia i Spanien historia då hon blir den första kvinnliga föraren i Moto2. Elena är den främsta kvinnliga föraren i Spanien och har bland annat seger på Albacete (2009) i Kawasaki Ninja Cup på sin långa meritlista. Hon tävlar för närvarande i det spanska mästerskapet Stock Extreme och ligger fyra efter två tävlingar.

 

 

Elena kommer att ersätta Julian Simon, som återhämtar sig från operationen på en fraktur hos skenben och vadben han drog på sig i samband med en krasch vid spanska Catalunya GP.

-Jag kan fortfarande inte tro att möjligheten jag fått i helgen är sann. Möjligheten om att få ställa upp med Mapfre Aspar teamet under ett race diskuterades för första gången förra veckan och det har varit några nervpåfrestande dagar för mig. Det är en möjlighet jag har hoppats på ända sedan jag började köra racing och jag måste tacka Mapfre Aspar teamet för den tilltro de har visat mig. Jag ska göra min Moto2 debut med ett av de bästa teamen och ord kan inte beskriva hur det känns för mig. Jag ser fram mot att komma till Holland så att jag kan börja tro på att det verkligen är sant. "