Red Bull KTM Factory Racing har bestämt sig för att inte förlänga kontraktet med den tvåfaldige Dakar-rallymästaren Toby Price, som framgångsrikt varit kört för teamet under de senaste nio säsongerna.

Price har tävlat på KTM-maskiner i 15 år, varav nio år som fabriksförare, och säkrat en VM-titel och två Dakar-segrar för Red Bull KTM Factory Racing. Toby började sin resa med varumärket hemma i Australien och säkrade fem australiska offroadmästerskapstitlar innan han gjorde sig ett namn på världsscenen. Under 2014 års FIM International Six Days Enduro (ISDE) representerade han sitt hemland Australien och toppade E3-kategorin innan han inledde sin karriär i rallydisciplinen.

Pit Beirer – KTM Motorsports Director: "Ett stort tack till Toby för allt han har bidragit med till vårt rallyprogram, och för den passion han ständigt har visat för sporten och varumärket. Genom att vara en del av KTM-familjen för över 15 år har han vunnit en samling troféer och framgångar för teamet, inklusive hans VM-titel och två Dakar-segrar. Toby har varit en enormt inflytelserik medlem av rallyteamet, och hans betydelse för varumärket och dess många triumfer kan inte överskattas. Jag är säker på att jag talar för alla hos KTM när jag önskar honom lycka till i hans framtida ansträngningar."

Toby Price kommenterar: "KTM har bestämt sig för att inte förnya mitt kontrakt så Dakar 2024 var mitt sista evenemang med dem... Jag känner att jag fortfarande är i min bästa ålder och drar ut och kämpar för vinster, speciellt vad gäller Dakar så det är olyckligt att inte ha den möjligheten att göra det 2025, men jag är verkligen tacksam för det stöd KTM gav mig i min karriär. Vi har kunnat göra ett antal fantastiska saker tillsammans, som att vinna två Dakar och säkra ett par pallplatser, en VM-titel och så våra framgångar i Australien också."