Red Bull KTM Factory Racings Toby Price har tagit segern i 2023 års Rallye du Maroc. Trots att han gav allt för att vinna den sista deltävlingen av årets FIM World Rally-Raid Championship, var Tobys resultat inte riktigt tillräckligt för att han skulle säkra rally-raid-titeln. Australiensaren slutade till slut på andra plats i den totala mästerskapsställningen, bara fyra poäng efter slutsegraren Luciano Benavides.

Med mästerskapet på spel såväl som det totala raceresultatet, levererade Price ytterligare en imponerande prestation på den sista 157 kilometer korta etapp fem i Rallye du Maroc. På tredje plats kunde australienaren navigera perfekt genom de ikoniska Merzouga-dynerna i den marockanska Saharaöknen för att köra in på sjätte plats med sin KTM 450 RALLY.

Under årets Rallye du Maroc levererade Price dag efter dag av starka prestationer för att ta segern med imponerande tre minuter. Men med främste rivalen, Husqvarnaföraren Luciano Benavides som tvåa i rallyt, fick Toby nöja sig med andraplatsen i mästerskapet.

Toby visste att han var tvungen att vinna i Rallye du Maroc, och han gav allt och slutade överst på pallen. Besviken över att inte ha tagit VM-titeln, men nöjd med sina prestationer totalt sett under året, ser Price nu fram mot Dakarrallyt 2024 där han kommer att utmana om sin tredje seger i världens tuffaste rally.

Toby Price Red Bull KTM Factory Racing 2023 Rallye du Maroc 2

Toby Price: "Det var en riktigt bra etapp! Jag hade ett litet missöde men förutom det är jag glad över att ha vunnit deltävlingen här i Marocko. Mästerskapets slutresultat är svårt att svälja, vi kämpade bra och gjorde allt vi kunde men 2023 har helt enkelt inte varit den bästa säsongen för oss. Jag är glad över det faktum att jag aldrig gav upp och satsade 100 procent hela vägen till mål. Jag kommer att ägna lite tid nu för att vila lite, men sedan ser vi snart framåt mot Dakar i januari. Visst, det kommer att bli ännu en tuff sådan, men jag mår bra, motorcykeln är fantastisk och jag kommer att göra mitt bästa som alltid."

Tobys teamkompisar Matthias Walkner, som tvingades dra sig ur Rallye du Maroc efter sin krasch på etapp tre, och Kevin Benavides kommer båda att återvända till FIM World Rally-Raid Championship tillsammans med Toby under det kommande Dakarrallyt i januari.