När Johan Ahlberg från Fastbikes.se åkte bil tillsammans med Husqvarnas Martino Bianchi i Italien tidigare i somras avslöjade han att företaget var i full färd med att jaga förare till sitt kommande fabriksteam i MX2 VM. I samband med helgens MotocrossGP vid Fermo i Italien meddelade Bianchi och hans R&D-kollega, Pierluigi Zampieri, att Husqvarna kommer att göra comeback med ett fabriksteam i MX2-VM under 2011. Fastbikes.se har också uppgifter som gör gällande att företaget satsar på ett fabriksteam i MX1 så snart det är möjligt.

Efter tre framgångsrika säsonger i MX3 VM och i EMX2 EM, där Husqvarna tog andra plats i MX3 med Salvini samt en andra och fjärde plats i årets EMX2 är svenskätliga Husqvarna ivrig att åter igen delta i Motocross VM (MX1 och MX2) efter att de körde sin sista säsong 2005 i MX1 med Antoine Meo och Daniele Bricca.

Husqvarna kommer att samarbeta med ett väletablerat team som tillverkaren kommer att meddela senare i månaden, och Husqvarna hoppas på att de ska bryta in i MX2 topp 10 med TC250 och sitt fabriksteam. Även vilka de två förarna är kommer att meddelas inom de närmaste veckorna (vi misstänker att letande efter lediga förare som håller måttet har dragit ur på tiden, och det därför kan dröja en bit in i oktober innan vilka förarna är meddelas).

2011-Husqvarna-TC250

Husqvarna TC250 kommer att fortsätta köras med i EMX2 där tillverkaren har ett satellitteam, och dessutom kommer det tävlas med modellen i MX3-VM.

Husqvarna grundades i Sverige 1903 och den numera Italienska tillverkaren är för närvarande ägd av BMW Group. Husqvarna har 77 VM-titlar fördelat på olika motorcykeldiscipliner.