Den tyske KTM-föraren Steffi Laier, som är den enda kvinnan i Red Bull KTM-team, såg till att KTM vann ännu en VM-titel i Motocross då hon säkrade titeln i WMX (tjejernas motocrossVM) vid Fermo i Italien under helgen. På plats fanns även Elin Mann, Sara Pettersson, Filippa Jonasson och Sofia Johansson.

Steffi säkrade titeln redan på lördagen efter första heatet, som hon vann med mer än 11 sekunders marginal till tvåan. Detta gav henne totalt 299 mästerskapspoäng och en 46-poängs försprång till Livia Lancelot, även hon på en KTM. Hennes titel gav KTM rent hus bland VM-titlar för förare och tillverkare i årets mästerskap.

6f9289d243

Lancelot kom tvåa totalt under sitt första år som KTM-förare. Fransyskan var vinnaren av den första VM-titeln i klassen 2008 men var tvungen att sitta genom stora delar av 2009 års säsong efter en allvarlig axelskada. Allt eftersom 2010 års kalender fortskred stod det klart att hon skulle bli Steffis största rival men hennes fjärdeplats i första heatet vid Fermo placerade henne ute ur kampen om titeln. Kvinnorna körde ett heat lördagen och ett på söndagen.

Under helgen imponerade Sara Pettersson (KTM) med en femteplats i första heatet, närmare två sekunder och platsen före Elin Mann. Filippa Jonassson kom på 18e plats och Sofia Johansson kom på plats 27.

I andra heatet var Elin Mann snabbaste svensk med en tolfte plats. Sara Pettersson blev 14e, Filippa Jonasson kom på 16e plats medan Sofia Johansson blev 22a.