Tidigare under veckan var Tom Söderström och tränade i Lommel inför helgens Motocross-GP i Lierop. Enligt Tom kändes allt perfekt men sen hände det som inte får hända. Tom skadade knäet och begav sig till Sverige för läkarkonsultation. Nu kommer uppgifter som pekar på att Yamaha Van Beers Racing Team beslutat att avsluta sitt samarbete med Tom, och kommer att ersätta honom med holländaren Herjan Brakke under årets två resterande GP. Fastbikes.se har talat med Tom.

Under onsdagen drog Tom Söderström på sig en knäskada i samband med en träning vid Lommel. Läkarna konstaterade att han måste operera korsband och menisker hos vänster knä, varpå Tom flög till Sverige för att under måndagen bege sig till en svensk expert på området, för operation av det skadade knät.

När Johan Ahlberg från Fastbikes.se talar med Tom förklarar denne att han var i sitt livs form när skadan kom som ett brev på Posten. Att det dessutom inträffade precis före helgens VM-race i Lierop var givetvis ingen höjdare. Samtidigt kom uppgifter om att samarbetet mellan Tom Söderström och Yamaha Van Beers Racing Team är avslutat. Enligt Tom beror detta på att de två parterna helt enkelt inte passar ihop. Det är, enligt Tom, inga "hard feelings" mellan de två parterna. Däremot gör Tom ingen hemlighet av att det har varit språksvårigheter då teamchefen inte gärna talar engelske och Tom inte är någon höjdare på Holländska. Och just detta har legat till grund för en del missförstånd och oklartheter. Nu väljer de två parterna, i samförstånd, att avsluta sitt samarbete.

Tom förklarar även att han redan har fört diskussioner med flera andra om olika "styrningar", både i USA och i Europa. Vad det blir får framtiden visa. Däremot tror inte Tom att det avslutade samarbetet med Van Beers Racing kommer att påverka hans fortsatta internationella satsning i någon större grad. Tom ligger för stunden tvåa i det Holländska mästerskapet, och har fortfarande möjlighet att, om knäskadan tillåter, att köra resterande mästerskapstävlingar i Holland på sin Yamaha hos Van Beers Racing Team.