I helgen kördes årets andra GP i Motocross VM, i Italienska Mantova. Den svenske Yamahaföraren Tom Söderström körde starkt in på en 16:e plats i första heatet men fick tyvärr bryta det andra heatet. Precis som vid VM-premiären i Bulgarien var det KTM som dominerade. I MX2 var det Marvin Musquin som vann båda heaten, hårt uppvaktad av Suzukis Ken Roczen. I MX1 vann Suzuikiföraren Clement Desalle första heatet medan regerande världsmästaren Antonio Cairoli vann andra heatet och totalsegern. Läs mer och se racen i repris här.

Efter att ha startat från 14:e plats fick Tom en bra start och låg på 15:e plats vid första varvningen. Efter en häftig kamp fick han nöja sig med 16:e platsen och ytterligare fem poäng till samlingen. Härligt!

tn_desalle

I andra heatet varvade låg Tom som 17:e man vid första varvningen I andra heatet varvade Tom första gången som 17e, en plats han fick hårdbevaka. Dessvärre fick Tom bryta efter att han fått en ”Highsider” där Tom fick styret i magen och fick jobbigt med andningen.

Tom låter meddela att han har varit på läkarkontroll och att allt är okej, men att han nu får vila någon dag,

Bortsett från den olyckliga kraschen låter Tom meddela att han hade det mycket roligt och kände att han hade flyt med både åkning och cykeln. Uppbackningen av teamet är enligt Tom suverän, och nu vänder de hemåt mot Holland.

Kawasakiföraren Rickard Sandberg bröt första racet och kom 27:a i det andra heatet.


SE RACEN I REPRIS HÄR

Race 1- MX2:

Race 2- MX2:

Race 1 - MX1:

Race 2 - MX1: