Under helgen arrangerades årets femte deltävling i Motocross-SM av AMF Årsunda, och inte helt oväntat korades flera SM-vinnare trots att det kvarstår en deltävling i årets mästerskap.

125U

I 125U har KTM-föraren William Andersson från Vrigstad MK dominerat och vunnit samtliga av årets race i klassen. Nu till helgen hade han således chansen att ta hem titeln med en deltävling kvar i mästerskapet. Och efter att ha kört till sig ytterligare 50 poäng i helgens två race står det klart att William är årets svenska mästare i klassen med sina 250 poäng hittills.

I helgens första 125U-race var det William Andersson som tog ledningen i ett tidigt skede för att slutligen vara först i mål med en segermarginal på närmare en minut till Yamahaföraren Henrik Meling och KTM-föraren Erik Englund.

I andra racet var det året igen William Andersson som tog kommandot med sin KTM och vann sin 10e raka seger, denna gång före märkeskollegorna David Kadestam och Isak Gifting.

Med en deltävling kvar att köra (20-21/9 Finspångs MS) är William Andersson alltså klar som svensk mästare i 125U.

MX-Girls

I MX-Girls var det KTM-föraren Natalie Kane som tog hem segern i första racet före Genette Våge, även hon på en KTM. Hondaföraren Frida Östlund blev trea. I andra racet var det året igen Natalie Kane som tog segern, denna gång med Frida Östlund på andra plats och Genette Våga som trea.

Helgens deltävling i MX-Girls vanns av Natalie Kane, före Frida Östlund och Genette Våge. Med en deltävling kvar att köra ligger Natalie Kane i topp med sina 173 poäng, före Genette Våge (153 poäng) och Frida Östlund på tredje plats med 135 poäng.

MX2

I MX2 var det Karl Olsson som var snabbast fram till mållinjen i första racet med sin Honda, före KTM-förarna Even Heibye och Ken Bengtson. I andra racet var det Even Heibye som vann före Hondaföraren Karl Olsson och Ken Bengtson.

Even Heibye vann helgens deltävling före Kalle Olsson och Ken Bengtsson. I och med helgens resultat blev Even Heibye även korad till svensk mästare i MX2-klassen.

MX1

I MX1 pekade det mesta mot att överlägsne KTM-föraren Filip Bengtsson skulle ta hem SM-titeln i helgen, men efter att ha legat i ledning inledningsvis drog han omkull men kom snart upp på hjulen igen, för att slutligen ta sig upp i ledning igen. Filip tog hem segern även i detta race, denna gång före sin teamkollega (Team JE68/KTM) Tom Johnsson och Kawasakiföraren Rickard Sandberg.

I andra racet var det åter igen Filip Bengtsson som dominerade och vann med närmare halvminuten tillgodo på andreplacerade Rickard Sandberg och ytterligare några sekunder till tredjeplacerade Marcus Norlén (Suzuki).

Filip Bengtsson vann därmed helgens deltävling och fick ytterligare 50 poäng till sin digra poängsamling, före Rickard Sandberg och Tom Johnsson.

Med en deltävling kvar att köra i mästerskapet korades Filip Bengtsson till svensk mästare för andra året på raken. Nu återstår det för Tom Johnsson och Rickard Sandberg att fajtas om andra respektive tredjeplaceringen totalt i mästerskapet, där Tom (173 poäng) har fyra poängs övertag till Rickard (169 poäng).

Kompletta resultat HÄR…