KTM har lagt ned mycket arbete och allt av elektrisk kunskap under utvecklingen av KTM SX-E 5. Resultatet uppges vara en mycket konkurrenskraftig elektrisk minicross med jämförbar effekt som KTM 50 SX, men med minimalt underhåll och buller. Motorcykeln har sex effektlägen vilket gör att den ska passa såväl nybörjare med lätthet, medan fulleffektläget ska vara utmanande även för den snabbaste junioren. Med ett premiumchassi utvecklat av KTMs ingenjörer är KTM SX-E 5 justerbar när det gäller sitt/körhöjd, där vi bland annat finner KTM PowerParts sänkningssats som riktar sig till förare i åldrarna tre till 10 år. Motorcykeln kan således ”växa” med föraren allteftersom dess förmåga och storlek ökar.

Denna innovativa juniorhoj har en elmotor som drivs av ett ultramodern litiumjonbatteri med ett robust hölje, där maximalt skydd och säkerhet låg i fokus under utvecklingen av denna nya modell. Kraften uppges vara lätt kontrollerbar och erbjuder kör-fördelar jämfört med andra motorcyklar i sin klass, samtidigt som KTM hädar att den erbjuder fantastisk smidighet på motocrossbanan. Precis som motsvarigheten med konventionell förbränningsmotor, kommer KTM SX-E 5 med WP XACT 35 luftgaffelteknologi, liksom WP XACT stötdämpare, påkostade skivbromsar, gjutna fotpinnar, avsmalnande ProTaper aluminiumstyre och race-ergonomi. I själva verket har KTM SX-E 5 genomgått samma utvecklingsprocess som de större SX-modellerna som används av Red Bull KTM Factory Racing Team. Det är verkligen en spännande, säker, innovativ men ändå race-redo maskin som skapar nya körmöjligheter. 

”KTM SX-E 5 är en modell som vi verkligen är glada över att se anlända till återförsäljare. Det erbjuder ett premiumchassi, precis som hos alla våra SX-modeller, men också mycket när det gäller köregenskaperna tack vare elmotorn, eftersom den är lätt att köra, men samtidigt kan den vara supersnabb utan att bullra. Vi testade motorcykeln med ett stort antal förare; den kompletta nybörjaren kan åka på en bana nästan direkt med denna motorcykel eftersom den är så enkel att köra, men en förare på nationell nivå kan ha jämförbara varvtider som med förbrännings-motorcykeln, vilket är något speciellt. Motorcykelns justerbarhet gör att en förare kan använda den under flera år allteftersom det går snabbare – den kräver dessutom minimalt med skötsel, och bortsett från att olja kedjan krävs det verkligen minimalt underhåll. När det gäller säkerhet arbetade elektronikgruppen hårt för att nå en riktigt hög nivå, och tillsammans med toppnivåprestanda kombinerat med en enorm anpassningsförmåga för föraren är KTM SX-E 5 en fantastisk ny modell i KTM-serien” kommenterar Joachim Sauer, KTM Senior Product Manager Offroad.

 

KTM SX-E 5 kommer att finnas tillgänglig under det sista kvartalet 2019 hos auktoriserade KTM-återförsäljare. Pris: 49.900,00 SEK

Mer info: https://www.ktm.com/se/mx/sx-e-5/