Inför årets andra MotoGP-test på Sepang-banan i Malaysia tog teamet DRIVE M7 Aspar det passande tillfället att officiellt presentera sin 2014-satsning hemma hos sin nya huvudsponsor, malaysiska DRIVE M7. Förutom att vi kunde se teamets nya racemaskiner Honda RCV-1000R i dess silver och fluorescerande gröna färger passade även teamets nya förare Nicky Hayden och Hiroshi Aoyama på att presentera sig.

Med en amerikansk och japansk förare i teamet, båda två forna världsmästare, och ett nytt treårigt sponsoravtal med malaysiska energidryck-tillverkaren DRIVE M7 har teamet laddad hårt inför årets säsong.  Under presentationen, som kom igång vid 16-tiden, lokal tid, deltog den malaysiska ministern för Turism och kultur med det inte helt enkla namnet Dato Seri Mohamed Nazri bin Tan Sri Abdul Aziz.

När den här artikeln skrevs hade Nicky Hayden noterats för femtonde snabbaste tid och Hiroshi Aoyama sjuttonde tid under onsdagens MotoGP-test på Sepang, närmare tre sekunder långsammare än Honda-föraren Alvaro Bautista som då var snabbast med tiden 2:01.213.

 MS11996

Nicky Hayden: "Det är en ny säsong och en ny utmaning för mig, men jag är frisk och väldigt motiverad. Jag är mycket imponerad av herr Aspar och hans professionalism - det står klart att han verkligen vill ha resultat och står bakom och stöttar alla hans killar. Jag tycker att det är bra att vi har en ny sponsor och en av på en så hög nivå som Drive M7. Inte bara är det bra för oss, jag tror det är bra för hela MotoGP att se nya sponsorer som kommer från olika delar av världen och det kan vara bra för framtiden. Utmaningen att tävla med en ”Open class” motorcykel och de nya reglerna ska bli intressant att se hur det hela utspelar sig och om det verkligen kommer att bli framtiden för MotoGP. Under det första testet var vi inte så konkurrenskraftiga som vi måste vara, men jag litar på att HRC kommer att hjälpa oss med att finna mer kraft. Jag måste få så mycket som möjligt ur detta kommande test för att lära känna motorcykeln och det nya teamet och vara redo att för premiären i Qatar. Jag har fantastiska fans och underbara sponsorer och hoppas att jag kan göra dem stolta i år."

 MS11081

 

Hiroshi Aoyama: "Jag är verkligen glad över att bli en del av DRIVE M7 Aspar Team. Det är ett mycket professionellt team med en mycket motiverad grupp som arbetar hårt varje dag för att uppnå bästa möjliga resultat. Jag ser fram emot att starta en ny säsong med mitt nya team och även med en ny och viktig sponsor som DRIVE M7. Förhoppningsvis kommer denna nya säsongen vara en trevlig sådan för alla som ingår i detta projekt . Vi har en ny utmaning denna säsong i form av Open kategorin, vilket är framtiden för MotoGP. 2014 kommer att bli en intressant och viktig säsong för oss. Jag har ett bra team, en fantastisk motorcykel och direktsupport från Honda, så jag är säker på att det kommer att bli ett bra år. "

Drive-M7-Aspar-Team-MotoGP-Livery-13