Världsmästaren Marc Marquez kommer inte att kunna delta i nästa veckas MotoGP-test på Sepang, efter att ha brutit sitt högra vadben under ett ”Dirt Track” träningspass i Spanien under onsdag eftermiddag. Här kan du läsa mer och se en intervju med Dr Xavier Mir som berättar mer...

Olyckan inträffade vid Lleida, väster om Barcelona och nära Marquez hemstad Cervera. MotoGP-rookien och tillika regerande MotoGP-mästaren, som på måndagen firade sin 21-årsdag, fördes omedelbart till Quiron Dexeus Universitetssjukhuset i Barcelona där han behandlades av Dr Xavier Mir för en fraktur hos hans högra vadben.

Efter att ha genomfört en datortomografi och röntgen förklarade Dr Mir: "Resultaten visade inte på några ligamentskador och det finns inget behov av att gå vidare med operation. Jag förväntar mig att han kommer att behöva tre till fyra veckor för att återhämta sig helt. "

Marquez har redan börjat rehabilitering med magnetisk terapi. Han kommer att förbli icke-viktbärande i två veckor, vilket innebär att han med största sannolikhet kommer att missa nästa veckas Sepang-test och eventuellt testet följande vecka på Phillip Island, Australien. Marc förväntas dock vara fullständigt återhämtad till säsongspremiären på Losail-banan i Qatar den 23 mars.

-Det var en riktigt olycklig olycka som kan hända vem som helst när som helst. Jag fördes till sjukhus och Dr Mir behandlade mig. Tack och lov var det inga ligament-skador och benet verkar vara brutet rakt av, kommenterade Marquez.