Ducatiföraren i MotoGP, Nicky Hayden testade en Ducati 1199R Panigale på Mugello under onsdagen. Detta som ett led inför en eventuell flytt för Hayden till Superbike-VM inför 2014.

Det tillkännagavs i juli att den amerikanska föraren inte kommer att få en plats i Ducatis fabriksteam i MotoGP för 2014, istället har Ducati erbjudit honom en styrning i Superbike-VM på en Ducati 1199R Panigale.

Att Nicky Hayden testkör en Panigale kan vara en ledtråd om var vi kommer att se 2006 års MotoGP-mästare nästa säsong. Samtidigt är Ducatis erbjudande tydligen inte det enda alternativet Hayden har. LCR Honda Teamets Manager Lucio Cecchinello bekräftade vid Indianpolis Grand Prix att han fört samtal med Hayden för en eventuell körning på en Honda tillsammans med Stefan Bradl. Samtidigt har NGM Forward Racing också bekräftat att de har nått en överenskommelse med Yamaha om ett "M1-paket", som ytterligare ett alternativ som de har fört diskussioner om med Hayden.

Nicky Haydens testkörning med en Ducati Panigale visar att en potentiell övergång till Superbike-VM är ett alternativ som han allvarligt överväger.