Svenske Husqvarna-föraren Mikael Persson tar över ENDURO3-poängledningen efter fantastisk körning i italienska Carpineti. 

Det var en drömhelg på ”kontoret” för Husqvarna Factory Racings Mikael Persson, som vann Enduro3-klassen båda dagarna av deltävling tre av Enduro-VM i Italien. Genom att säkra maximala poäng i Carpineti tog svensken sin TE 300 till toppen av mästerskapet. 

Mikael kör från klarhet till klarhet 2022, och levererade sin bästa form för säsongen hittills i de varma, torra och dammiga förhållandena i Carpineti i norra Italien. Efter en imponerande körning under tävlingsöppningsdagen belönades Mikael med sin första seger i Enduro3-världsmästerskapet.

Persson kände sig onekligen bekväm i förhållandena och toppade de tre första specialtesterna på lördagsmorgonen för att bygga upp en tidig E3-klassledning. Han öppnade upp ett bekvämt övertag gentemot sina ”klasskamrater” och fortsatte att leverera en körning fri från några större misstag för att säkra en 30-sekunders segermarginal. Vinsten resulterade i hans första resa upp till det översta steget på en senior EnduroGP-pall.

Uppenbart motiverad av sin körning dag ett, började Persson dag två i självsäker stil med sin TE 300. Mikael la redan från start in ett högt tempo och placerade sig omedelbart i täten för Enduro3 genom att vinna dagens fem första specialtester. Ett misstag under det näst sista extremtestet kostade honom en del tid, men efter att han snabbt funnit sig och tagit nya tag, höll Mikael sin fördel för att ta vinsten och därmed avancera upp till toppen av Enduro3-tabellen.

Mikael Persson: "Det har varit en lång, dammig och tuff helg, men överlag har det varit fantastiskt! Efter att jag tog min första Enduro3-vinst någonsin på lördagen lyckades jag vinna igen på söndagen, vilket var fantastiskt. Och nu leder jag mästerskapet, så ärligt talat kan jag inte begära mer än så. Jag är lite chockad! Varje dag fortsatte jag bara att pressa så hårt jag kunde utan att gå över min gräns. Min svaga punkt var endurotestet och jag förbättrade lite fart där så det var positivt. Vi rullar vidare till Portugal nästa helg, så målet är bara att hålla farten uppe!”

Enduro-VM fortsätter med deltävling fyra i Portugal den 1-3 juli.

Mästerskapsställning - Enduro 3  (efter omgång 3) 

1. Mikael Persson (Husqvarna) 96 poäng

2. Brad Freeman (Beta) 89 poäng

3. Matteo Pavoni (TM Racing) 84 poäng

4. Davide Guarneri (Fantic) 71 poäng

5. Daniel McCanney Sherco) 65 poäng