World Enduro Super Series har meddelat att Spaniens Hixpania Hard Enduro kommer att bli en del av det kommande 2019-mästerskapet.

Hixpania Hard Enduro kommer att ansluta sig till serien som deltävling fyra och ersätter den preliminärt föreslagna tävlingen Classic Enduro i Italien och kommer att köras den 21-23 juni.

Mot bakgrund av komplikationer för att säkra en lämplig plats i Italien i juni beslutade seriens arrangörer WESS Promotion GmbH att se sig om efter andra alternativ. Efter diskussioner med 5 Elements event organisationsteam kunde de införliva Hixpania Hard Enduro i årets mästerskap.

Hixpania Hard Enduro är en av Spaniens mest prestigefyllda race. Årligen lockar tävlingen många av världens bästa Enduro-förare, samtidigt som tävlingen även välkomnar en hel del enduromotinärer.

För 2019 flyttar loppet från sitt ursprungliga höstdatum för att istället bli en sommartävling. Formatet av själva tävlingen kommer att förbli oförändrat.

Tävlingen körs under tre dagar där första dagen kommer att vara en prolog i Superenduro-stil i hjärtat av Aguilar de Campoos medeltida stad.

Den andra tävlingsdagens "Campoo Extreme" kommer att ta med förarna på en utmanande, 50 kilometer lång Cross Country-slinga runt den närliggande sjön, vilken ska köras tre gånger.

Avslutningen, den tredje och sista dagen av tävlingen, kallad "Lost Roads" - kommer att bestå av ett flera varvs Hard Enduro-race i det ökända närliggande stenbrottet.

För 2019 kommer Red Bull Media House åter igen att fungera som den exklusiva Media Partnern for WESS, och kommer att erbjua ett 26-minuters program med höjdpunkter från alla åtta deltävlingar på Red Bull TV, samt tre livesändningar; från Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble, Red Bull Romaniacs och Getzen Rodeo.

Den åtta deltävlingar långa World Enduro Super Series inleds med Portugals Extreme XL Lagares den 10-12 maj.

 

WORLD ENDURO SUPER SERIES – KALENDER 2019

Deltävling 1: Extreme XL Lagares (Portugal) 10-12 maj
Deltävling 2: Trèfle Lozérien AMV (Frankrike) 17-19 maj
Deltävling 3: Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble (Österrike) 30 maj-2 juni
Deltävling 4: Hixpania Hard Enduro (Spanien) 21-23 juni
Deltävling 5: Red Bull Romaniacs (Rumänien) 30 juli-4 augusti
Deltävling 6: Hawkstone Park Cross Country (Storbritannien) 21-22 september
Deltävling 7: BR2 Enduro Solsona (Spanien) 5-6 oktober
Deltävling 8: GetzenRodeo (Tyskland) 2-3 november