Nu är det snart dags för årets upplaga av den stenhårda extrem-endurotävlingen "Battle of the Vikings". Tävlingen körs den 27-28 juli vid Storstenshöjdens skidområde strax norr om Garphyttan. Här finner du lite mer info om tävlingen och en film som kanske lockar till att anmäla dig till tävlingen.

Tävlingen körs vid Storstenshöjdens skidområde med start fredag 27 juli.

Varje förare kör tre heat var och det är ca 20 förare per heat. Spännande och fartfyllt när ni ska kämpa sida vid sida uppför skidbacken. Högt tempo blir det under de 10-12 minuter som ett heat tar.

Placering i heaten avgör startordningen till lördagens tävlingen. Bryter ni ett heat får ni placering sist i heatet och kan fortsätta tävlingen. Ingen målgång i något heat innebär att ni startar sist på lördagen. Kvalbanan är snabb och inga speciella svårigheter, är ca 2 km lång.

Lördagens tävlingsbana är både längre och svårare. Nu startar förarna en och en med den som varit snabbast på kvalet först.

I år finns det ett "kycklingspår" vid de svåraste partierna på banan! Den som väljer att ta den enklare vägen kommer få ett tidstillägg på mellan 15 och 40 minuter beroende på svårighetsgraden. Tiden kommer att läggas på på målgångstiden. Ingen förare får ta hjälp av publik eller funktionär för att klara av bana.

1 varv är ca 1.2 mil. Flest antal varv under de fyra timmar som tävlingen håller på blir årets Viking!

Startavgiften är 500:- och då ingår bottenfärg och siffror. Anmälan öppnar 28/5.

Depån öppnar torsdagen 26/7 kl 16.00. Boende för förare sker i depån eller på Kilsbergens konferens & Lodge. Finns även camping i närheten av tävlingsområdet. Musikunderhållning på lördagen samt matservering fredag och lördag.

 


MER INFORMATION HÄR